Despre criza….

Europa este intr-o criza mult comentata in mass-media, de catre economisti. Criza este recunoscuta ca una financiara. Nu ar fi mai normal sa o comenteze finantistii? Vedem bine ca economistii sunt habarnisti si isi dau doar cu presupusul rasucind in rana fierul incins al crizei fara a propune, din nestiinta, remedii sau vindecarea acesteia.
Guvernantii sunt la fel de habarnisti ca si economistii. Se vede dupa faptul ca propun, voteaza si aplica legi salvatoare, care foarte repede isi arata nocivitatea si trebuiesc schimbate. Guvernantii sunt mai panicati si mai debusolati decat economistii si prin asta panicheaza si populatia care ar putea sa gaseasca in randul ei oameni care sa gandeasca solutii pasnice si eficiente la criza. Doar MAREA FINANTA sta linistita si priveste rezultatul “trudei” sale. De ce a dorit si facut MAREA FINANTA ca lumea sa intre in criza? Nu stiu si nici nu ma intereseaza(probabil din lacomie)Insa constat acest fapt cu indignare si impart gandurile mele cu voi, amicii mei. Nu imi e draga teoría conspiratiei si sunt aici adeptul lui Popper, dar daca BOGATANII LUMII nu au conspirat, atunci sa termine odata cu maltratarea psihica a oamenilor. De ce lasa in continuare media sa infricoseze oamenii? De ce sufoca cetateanul de rand prin intermediul guvernelor carora le cer dobanda la dobanda, la dobanda…..Daca nu au nici un plan secret si totusi continua chinul ar trebui pedepsiti. Am spus pedepsiti, nu jupuiti! Cum? Foarte simplu. In toata Europa cetatenii ar trebui sa plateasca impozite numai daca guvernele accepta sa nu mai plateasca din banii contribuabililor dobanzile datoriilor .Ratele da, pentru ca oamenii au investit in bonduri bani pe care puteu sa ii investeasca in industria sau comert,ma rog in economía reala.In acest fel criza va disparea.Pana si bogatii trebuie sa isi asume niste pierderi cand situatia mondiala,deja,devine critica.. Altfel nu mai trebuie dati bani pe mana guvernelor!
MAREA FINANTA face si desface de secole in politicile statelor iar politicienii sunt in slujba lor tot de secole. Nu e un secret si totusi nu se discuta suficient de acest amanunt. Pare ca MAREA FINANTA a fost inventata cel mult in 1929 si ca a fost tinuta in frau de catre politicieni pana mai acum cativa ani, cand i “s-a dat drumul din lant” si a facut, iata, prapadul pe care il traim si nu i se intrevede sfarsitul.
Anatole France, in romanul sau “ISTORIE CONTEMPORANA”, punea in gura personajului sau principal dl. Bergeret urmatoarele consideratii: ”Spertarii nostri din parlament, dimpotriva, vand Franta unei puteri straine, Finanta. Caci adevarul e ca Finanta a ajuns astazi o putere si ca se poate spune despre ea ceea ce se spunea despre Biserica, altadata, ca e, printre natiuni, o ilustra straina. Mandatarii nostri, pe care ii cumpara, sunt prin urmare, furi si tradatori.”Asta se intampla in 1898!!!
BOGATANII au fost si sunt(la viitor nu ma pronunt!) oameni fara scrupule,nimic nou sub soare,doar alti BOGATANI si alti “OAMENI DE BUNA CREDINTA!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s