Dialog cu mine insumi

·

ROMANIA SINCERA

Eu: – Ce zici de ultimele alegeri?

Eu insumi: – Spun ca Romania profunda s-a saturat de vrajeala si a dat cartile pe fata!

Eu: – In ce sens?

Eu insumi: – Ma gandesc sa aleg o metafora…

Romania, ca o femeie cu multi nuri, cam nedusa la scoala dar apetisanta, maritata din interes cu vestul pedant, dar aruncand priviri galese catre rusnacul cilibiu, se hotaraste pana la urma sa fie sincera cu stapanul legal si sa marturiseasca dragostea ce se ascunde in inima:

Tu,draga Vestule, stii prea bine ca m-am alaturat tie cu speranta (mai ales a ta) ca intr-o zi, traind alaturi de tine, voi fi in stare sa concep un sentiment mai inalt fata de tine, mai inalt decat respectul pentru stiinta ta, pe care ti-l profesez acum, poate unul la inaltimea (sau profunzimea) celui ce profesez (tu stii asta, dragule) si astazi marturisesc Estului abismal, dar nu pentru asta mai putin drag.

Vestul stiie bine ce are la usa! Acum, cand consoarta s-a marturisit in fata lumii, nu are decat doua cai: s-o “rupa in doua” sau sa o lase in banii ei si sa caute sa o fereasca de ispite mai mari decat suspinurile dupa vise imposibile!

Leave a comment

Abonează-te pentru a primi notificări despre cele mai recente postări și actualizări

Aici vei descoperi o colecție variată de articole despre politică, economie, povești captivante, satiră și eseuri care iți vor stimula gândirea. Abordez teme profunde, combinând perspectiva artistică cu analize critice ale realităților sociale și politice actuale.

Pentru a rămâne la curent cu ultimele postări, te invit să te abonezi la newsletter-ul meu. Prin acesta, vei primi notificări despre articolele recente, comentarii, analize, precum și informații despre cele mai noi lucrări și proiecte.

Poftă bună… la citit!

Aboneaza-te

Create a website or blog at WordPress.com