Romanul nu vrea sa fie trecut strada

Da, romanul nu vrea sa fie trecut strada!
Am crescut si m-am format,ca tot romanul traitor in raiul comunismului romanesc,intr-un sistem dual unde minciuna si adevarul au coabitat in simbioza si au creat o mentalitate schizofrenica.
Recunosc ca eu nu am avut capacitatea de a ma adapta si, in consecinta, am trait sub imperiul fricii de a fi altfel!Nu m-am recunoscut nici in Ceausescu,nici in Dej,nici in – mai tarziu -Iliescu.M-am recunoscut,in schimb,cand a venit vremea,in Corneliu Coposu! Destul de ciudat avand in vedere ca bunicul din partea tatei a fost primar comunist, tata a fost membru PCR si sindicalist comunist, iar bunicii din partea mamei au fost tarani saraci.
Cert e ca simbioza minciuna-adevar nu s-a dezvoltat la mine.Asta m-a impins inspre o anumita ranchiuna impotriva celor care s-au adaptat si ,dupa 1989,am actionat ,in cadru democratic desigur,impotriva lor votand si predicand pentru oameni asemenea lui Coposu .
Si ce am realizat cu asta? Mai nimic:m-am expatriat benevol! Iar ei aduc la guvernare in Romania, chipuri asemanatoare lor. Nu ar trebui sa imi pese ,in definitiv eu fac parte dintr-o minoritate iar ei sunt majoritari. Democratic ar fi sa ii respect pe ei, pe majoritari, pentru opiniile lor. Dar pot sa ii respect? Nu, nu pot! Atata timp cat isi revendica normalitatea nu ii pot respecta. Normalitatea lor e schizofrenica, bolnava deci, si ei un vor sa o recunoasca, sau un POT sa o recunoasca! In orice caz ,ca sa ii pot respecta trebuie sa isi recunoasca boala .Si apoi, poti respecta pe cineva care nu te respecta , caci ei, majoritarii, nu ma respecta,din capsunar nu ma scot! Ma invidiaza,desigur si in pofida faptului ca eu contribui net atat pentru economia nationala cat si pentru economia casnica, a rudelor mele sarace, ar jubila la orice necaz as putea eu avea.
Si de ce as vrea eu respect din partea lor?Pentru ca sunt Roman si in fata oamenilor si a zeilor sunt fratele lor! Si eu, ca om normal ce ma consider, vreau sa ii ajut sa se curete de dualitate, de schizofrenie. Si da, vreau sa il trec strada pe Roman si am dreptul si datoria sa il trec strada: eu impreuna cu toti minoritarii neafectati (prea rau!) de mentalitate bolnava a comunistoizilor.
Ei, majoritarii, fara doar si poate nu ne-ar ajuta pe noi, minoritarii, sa trecem pe partea lor de strada , caci instinctiv simt ca avem dreptate!Mult mai repede ne-ar arunca la lei!
Asta ma face sa cred ca eu sunt de partea buna a baricadei si ma obliga sa continui in demersul meu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s