Diaspora romana intre miracolul economic și impotenta politica

Diaspora este de ani de zile unul dintre cele mai puternice si stabile motoare economice.Fara aportul si efortul Diasporei, Romania ar fi fost (si poate deveni!) o tara subdezvoltata economic, saraca pana in maduva oaselor natiei, cu un somaj de peste 50% (socotiti milioanele de romani din Diaspora ca fiind someri in Romania) si, desigur, instabila pana la explozi (sau implozie!).
Acum, daca Diaspora si-a castigat independenta economica (cu voia vestului) pana intr-acolo incat a putut salva si patria mama de la colaps, in plan politic e impotenta. Desigur maraie, dincolo de gardul Patriei, prin toate mediile de socializare, la hienele care se infrupta nemeritat si din portia Diasporei si mai fac si risipa, dand afara din troaca, in locuri imposibil de ajuns pentru Diaspora.

Ceea ce nu intelege, inca, Diaspora este ca trebuie sa faca si pe plan Politic ceea ce a facut pe plan Economic, si anume sa se bizuie numai pe ea insasi, sa asume ca nu poate reforma clasa politica romaneasca impreuna cu Clasa economica romaneasca ci separate de ea prin eliminarea acestei clase politice malefice pentru cetateanul roman, din Diaspora sau din tara, si inlocuirea ei cu o noua Clasa Politica ,una care sa fie dupa “chipul si asemanarea sa”, una muncitoare (caci in sudoarea fruntii a agonisit Diaspora), cu principii ferme si valori autentice.
Diaspora trebuie sa inceteze imediat a mai colabora cu Statul Roman (alcatuit si condus din Banditi!). Trebiue sa boicoteze ambasadele ca si cand acestea nu ar exista (si nici nu exista!) pentru ei, trebuie sa CONVINGA  rudele din tara, pe care le sustine financiar, sa rupa orice relatii cu partidele existente actual pe scena politica romaneasca, implicit prin taierea sustentului material ca sa poata simti in propria carne “ajutorul” primit de la politicienii romani si trebuie sa faca presiuni asupra guvernelor vest-europene sa permita ca in Romania sa se dizolve actualul Parlament si sa se formeze o ADUNARE CONSTITUANTA din tineri pana in 35 de ani care nu au facut parte din nici un partid politic. 
Aceasta ADUNARE CONSTITUANTA va propune o noua Constitutie , va face o noua lege electorala si va propune o data pentru referendum in ceea ce priveste atat Constitutia cat si Legea Electorala. 
Intre timp Romania poate fi administrata de un Guvern technocrat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s