Zona crepusculara

·

Intr-una din rarele dati cand mi s-a intamplat sa intru in bodega aia imunda, am ramas siderat vazand-o in coltul barului. Era toata afundata in paharul de trascau – altceva nu gasesti in vizuina asta gestionata de o balabusta jegoasa. Fuma. Si fumul o invaluia ca un smog; am avut o secunda impresia ca suntem la Londra intr-un secol trecut.
In mod normal aici nu intru decat cand nu mai rabd inca zece minute, pana la urmatorul bar decent, ca sa-mi fac “injectia” cu alcool. Am cerut un trascau si l-am baut cu ochii la ea tinta. Era frumoasa rau si era distinsa. Nici o urma de vulgaritate nici pe fata, nici in expresia corpului. Nu puteam sa-mi desprind talpile de pe podeaua murdara. Curaj aveam ca sa o abordez, caci deja trascaul isi facuse efectul. Dar un puteam face nici macar un pas catre ea. A scrumat, m-a privit languros si a zambit fin.
M-a luat ameteala, am inchis ochii si m-am sprijinit de tejgheaua barului. M-a fulgerat un gand straniu: nu cumva m-a atins vreo boala, nu cumva vreun virus nenorocit s-a cuibarit la mine in organism si mi-a deformat perceptia senzoriala? Daca frumusetea aia de fata este defapt o nasparlie plina de sífilis?! Poti sa stii?! Ce sa caute la balabusta asta jegoasa o asemenea frumusete? Am deschis ochii incet, cu teama. Ploua. Mai bine zis burnita.
Ma durea spatele si am constat imediat de la ce; o scandura din gardul de care ma sprijinisem se rupsese si ma inghioldea intr-o coasta. M-am ridicat si m-am pisat tinandu-ma de gard. Am aprins o tigara si am luat-o inspre statia de autobuz. Afara incepea sa se lumineze. In mintea mea era tot intuneric. Nu voia deloc sa iasa la lumina ce ma-sa am baut ultima data si unde de am ajuns sa dorm langa gardul ala rupt. Si ce posirca dracului a putut sa fie, de mi-a indus asa vis tampit?! Eu in bodega la balabusta aia jegoasa nu am intrat niciodata.

Leave a comment

Abonează-te pentru a primi notificări despre cele mai recente postări și actualizări

Aici vei descoperi o colecție variată de articole despre politică, economie, povești captivante, satiră și eseuri care iți vor stimula gândirea. Abordez teme profunde, combinând perspectiva artistică cu analize critice ale realităților sociale și politice actuale.

Pentru a rămâne la curent cu ultimele postări, te invit să te abonezi la newsletter-ul meu. Prin acesta, vei primi notificări despre articolele recente, comentarii, analize, precum și informații despre cele mai noi lucrări și proiecte.

Poftă bună… la citit!

Aboneaza-te

Create a website or blog at WordPress.com