Marea lovitura

Roscata cu care trebuia sa ma întalnesc în barul “La Calul” din centrul Frankfurt-ului avea faima de a se lasa convinsa usor. Mai toti cunoscutii care avusesera de-a face cu ea marturiseau ca in pat e fiara. Musca.  Si zgaria al dracului. De aceea multi oameni casatoriti au avut de suferit în urma relatiei cu ea. Eu nu sunt casatorit si in consecinta nu ma tem de semnele lasate pe corp dupa o partida nabadaioasa de sex. Dar nu pentru ca sa o îmbarlig pentru a o baga sub plapuma merg sa ma întalnesc cu ea. Treaba e mult mai serioasa, roscata chiar si-a luat ziua libera pentru asta. Trebuie sa vedem daca suntem în stare sa chitim un plan pentru a devaliza sucursala bancara unde lucreaza. Ea era hotarata ca dupa ce se facea cu banii sa dispara pe undeva prin Brazilia, sa-si ia o casuta la malul oceanului si sa reguleze toti creolii brazilieni care i-ar fi cazut în mreje. Cel putin asa-i marturisise sora-mii cu care fusese colega de facultate.  Eu unul nu-mi facusem niciun plan. Sa ma vad întaii cu banii în buzunar si pe urma voi gasi eu un colt de lume în care sa ma retrag si sa traiesc ca un bastan, ca de traiul de azi pe maine m-am saturat.

Nu cred ca v-am spus , dar va spun acum: eu sunt o lichea, nici liceul nu l-am terminat, pentru ca nu  îmi place sa muncesc. Prefer sa dorm pana dupa amiaza , dupa care ies la pradat. Ei, hai ca nu sunt violent, sunt gigolo. Exact, o curva masculina, dar bani nu prea am, caci nu lucrez sindicalizat ci pe cont propriu si cum sunt lenes si merg la treaba rar, întotdeauna stau slab cu malaiul. Asta, roscata, stie de la sora-mea toata povestea  vietii mele si de aceea m-a si solicitat sa o ajut. Vrea pentru  inceput sa ma combine cu directoarea ei, doamna von Braun, care e vaduva. Poate reusesc sa-i salt codurile de acces de la seiful central.

Eu pe roscata nu o cunosc decît din vedere, desi e amanta sora-mii. Si asta am uitat sa va spun, ca roscata e bisexuala, iar sora mea e lesbiana. In materie de sex  sora-mea e cuminte, nu împarte patul decat cu roscata si nu e geloasa pentru  ca stie ca nu se culca cu alte femei, doar cu barbati si desi sunt multi, asta nu e treaba ei. Cînd a intrat în relatie cu roscata stia ce-i poate pielea, dar a acceptat. Cred ca sora-mea desi nu spune, vrea sa o stearga si ea cu roscata in Brazilia; dar e parsiva , si îsi reserva  dreptul de a ramane curate în fata legii. Bine, asta îsi închipuie ea, pentru ca din orice unghi privesti, e complice, atata timp cat stie ce se va întîmpla si nu da pe goarna la politie.

In sfarsit ajung în fata barului si prin vitrina imensa o vad pe roscata. Are un ziar în fata si figura consternata. Isi aprinde o tigara desi în local fumatul este interzis, dupa cum scrie pe usa. Intru. Cum ma vede, se ridica si zbiara la mine, aruncandu-mi ziarul în fata:

-Ma boule, tu esti ghinionist?

Iese ca turbata din bar, iar eu culeg de pe jos ziarul, doar, doar voi dezlega misterul isteriei ei. L-am dezlegat imediat. Pe prima pagina trona un titlu cu litere de o schioapa. “Omor brutal: Directoarea unei sucursale bancare, doamna von Braun, ucisa în mod bestia!l”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s