Afisul

Gabriel a sosit fix la ora zece ca in fiecare zi. Si ca in fiecare zi, era insotit de un teckel, haios ca toti teckelii. Avea locul lui de cersit in fata magazinului “C&A” din Wiesbaden, langa o bancuta din lemn. De peste drum venea un parfum de cafea ametitor. Era de la cafeneaua “Tchibo”, de unde Gabriel isi comanda o cafea “To go” pentru 95 de centi. Din cafea nu a inceput sa soarba decat dupa ce s-a instalat la locul lui. A intins un covoras pe care s-a asezat cainele, a pus rucsacul langa el, a scos si a aranjat tacticos cutiuta pentru bani si a instalat un trepied cu un anunt. Anuntul era scris cu litere mari de tipar, pe o foaie “A2”, tip  afis. De pe afis, tot trecatorul putea citi:

“SUNT ATEU DAR NU ZILNIC.  IN ANUMITE ZILE SUNT DOAR AGNOSTIC.

CAINELE E CU MINE. HABAR N-AM DACA ARE VREO RELIGIE; NU SPUNE! STIU DOAR CA EU NU L-AM BOTEZAT.

CEREM, FIINDCA  NU AVEM  – DEOCAMDATA –  NICI UN FEL DE ALTA POSIBILITATE  DE A  NE  FINANTA  NECESITATILE  VITALE. MOTIVELE LE GASITI LA TOT PASUL IN MASS-MEDIA; JURNALISTII EXPLICA MAI BINE DECAT O POT FACE EU.

“CEREM”  PARE A FI UN EUFEMISM. E INTR-ADEVAR O APARENTA . NU CER NUMAI EU. CERE SI CAINELE.  DESI SE FACE CA NU E BAGAT IN AFACEREA ASTA. DE ALTFEL, SUB APARENTA ASTA  A  LUI  DE  NIS-NAI, CERE CU MAI MULTA FORTA DECAT MINE. CHESTIE  DE SUBLIMINAL!

DECLARAND CA SUNT ATEU – CACI NU VREAU SA INDUC PE NIMENI IN EROARE – NU INSEAMNA CA NU ACCEPTAM  BANI  DE  LA  DREPT – CREDINCIOSI.  LA DREPT VORBIND CREDINCIOSUL – LUAND  DE  BUNA  SINTAGMA “BANUL  E  OCHIUL DRACULUI” –  POATE SCAPA  DE  NISTE  DRACARII  DE PRIN  BUZUNARE  SI  IN ACELASI TIMP  INALTA  SI SPIRITUL  A  DOUA  FIINTE  NECAJITE.

ATEII SUNT  RUGATI SA DEA  DUBLU DE CAT AU GANDIT  SA DEA , CA SI ASA E PUTIN. RATIONALISTII STIU DE CE.

BANCHERII SI GOMOSII DIN INALTA SOCIETATE POT CITI AFISUL GRATIS. ASA CA NU E NEVOIE SA SE PREFACA, SI ANUME, CA NU EXISTAM IN PEISAJ NICI EU, NICI CAINELE, NICI AFISUL SI NICI AMARATUL CARE NE DA – TOCMAI CAND TREC EI – O BANCUTA SAU DOUA.

LUMEA NU TREBUIE SA SE INDISPUNA PENTRU CA BANCHERII SI GOMOSII NU DAU POMANA, PENTRU CA SE STIE CA ORICE LUCRU ARE UN INCEPUT SI DOAMNE FERESTE (DACA SUNT CREDINCIOSI) SA NU PRINDA PROSTUL OBICEI SI SA AJUNGA DE LA O FIRFIRICA DATA DE POMANA UNUI OM SI UNUI CAINE, SA PLATEASCA SI TAXE SI IMPOZITE, ETC. .

CLERICII NE POT OCOLI; NU AVEM CE SA LE DAM!

NU FACEM POZE CU POLITICIENI IN AJUNUL CAMPANIEI ELECTORALE.

NU DISCUT CU LUMEA CAT SUNT IN EXERCITIUL FUNCTIUNII. CAINELE E LIBER S-O FACA, TREABA LUI! “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s