Marea păcăleală!

Clasa politică încearcă să facă o scamatorie, un Hocus Pocus (fiind o corupere a cuvintelor latine ‘Hoc est corpus meum’) prin care să păcălească atât UE cât și pe proprii concetățeni, încercând să perpetueze sistemul de guvernare. Dacă ar fi vrut cu adevărat să schimbe în bine modalitatea de guvernare, ar fi schimbat prin lege nivelurile de organizare administrativă.

Cele 41 de județe s-ar fi restrâns în câteva regiuni administrative, cea mai mare parte a Consiliilor județene, cu liota de angajați, ar dispărea, satele s-ar comasa în comune de cel puțin 5 mii de locuitori și ar dispărea o sumedenie de posturi din primăriile cu comune de 1000 de locuitori. În acest fel, cheltuielile administrative, cu personalul, sediile, utilitățile, birotica, mobilier, cheltuieli de protocol, mașini, telefoane și cheltuieli de telefonie și internet etc., ar reduce costurile bugetare și ar eficientiza administrația.

Apoi, la nivelul Statului, s-ar face o reducere de cheltuieli fantastică prin dispariția județelor pentru că s-ar desființa toate deconcentratele și s-ar reorganiza doar la nivel de regiuni, deci ar dispărea cel puțin jumătate din cheltuieli (pe care le-am menționat mai sus). Apoi, Statul mai are de redus multitudinea de agenții, care nu sunt decât sinecuri (dar foarte costisitoare), la fel ca și consiliile de administrație. Apoi să ia banii tuturor condamnaților pentru corupție, care sunt majoritatea fugiți din țară. Și la final, cireașa de pe tort: ANAF și Curtea de Conturi puse să facă treaba pentru care au fost înființate și să aducă la visteria statului cât mai mult cu putință din ceea ce se cuvine cetățenilor României pentru a-și dezvolta țara.

Leave a comment

Abonează-te pentru a primi notificări despre cele mai recente postări și actualizări

Aici vei descoperi o colecție variată de articole despre politică, economie, povești captivante, satiră și eseuri care iți vor stimula gândirea. Abordez teme profunde, combinând perspectiva artistică cu analize critice ale realităților sociale și politice actuale.

Pentru a rămâne la curent cu ultimele postări, te invit să te abonezi la newsletter-ul meu. Prin acesta, vei primi notificări despre articolele recente, comentarii, analize, precum și informații despre cele mai noi lucrări și proiecte.

Poftă bună… la citit!

Aboneaza-te

Create a website or blog at WordPress.com